©Unsplash

Instagram laat je je eigen AI-chatbot maken: zo ziet dat eruit

Instagram laat je je eigen AI-chatbot maken: zo ziet dat eruit

28 april om 22:56

Je kunt een AI-chatbot gebruiken zoals ChatGPT of Google Gemini, maar wat als je je eigen AI-chatbot kunt maken? Dat is al op diverse plekken mogelijk, maar wordt tot nu toe vooral zakelijk ingezet. Instagram wil het ook naar de massa gaan brengen en dat komt er zo uit te zien.

Meta heeft al eventjes een eigen AI-chatbot, Meta AI, maar er komt nu een mogelijkheid om zelf je eigen AI-chatbot te maken. De tool heet AI Studio en zou voor Instagram worden ontwikkeld. Meta heeft er zelf nog weinig over gezegd, maar er is al wel een screenshot gedeeld van hoe het eruit komt te zien, zo’n tool waarmee je zowel privé-chatbots kunt maken als openbare varianten. De chatbot maakt gebruik van het taalmodel Llama 3 van Meta zelf en het zou de meest intelligente AI-assistent zijn die je gratis kunt gegbruiken. 

Je eigen AI-chatbot op Instagram

Op Threads plaatste Alessandro Paluzzi screenshots om te laten zien hoe die mogelijkheid eruit komt te zien. In een gedeelte dat ‘Creëer een AI’ heet, kun je kiezen voor een categorie of zelf een omschrijving bedenken. Je kunt de AI bijvoorbeeld een persoonlijke shopcoach laten zijn voor leuke cadeautjes voor de mensen om je heen, of je kunt de AI zo instellen dat het een soort reisbureau wordt met tips voor je volgende trip. Een andere optie is om de AI-chatbot zo in te steken dat het je helpt met het verbeteren van grammatica. Het kan dus vele kanten op. 

 
Bericht van @alex193a
Bekijken op Threads


Het voordeel aan een gepersonaliseerde AI-chatbot is dat er specifieker wordt gezocht en er -als het goed is- meer context wordt begrepen. De AI-chatbot zou ook minder lang bezig zijn een antwoord te zoeken, omdat veel onderwerpen al geskipt kunnen worden. In het bedrijfsleven wordt een eigen AI-chatbot bijvoorbeeld ingezet om een klantenservicemedewerker te laten zoeken in de oplossingen voor klanten die in een afgebakende AI-chatbot staan. Hierin is bijvoorbeeld ook bedrijfsinformatie te vinden die niet voor openbaar gebruik is. 

Een chatbot met een doel

Door op Instagram je eigen AI-chatbot te maken, kun je dit ook voor een specifiek doel doen. Op die manier weet je beter van elkaar wat je kunt verwachten, al valt en staat een antwoord nog steeds met de prompt die je zelf schrijft, waarbij het beter niet te specifiek moet worden, maar ook zeker niet te algemeen. Wanneer de optie om je eigen AI-chatbot te maken echt naar Instagram komt is onbekend, maar het is duidelijk dat het in ieder geval in de maak is.

Meer lezen over Instagram en abonneer je op onze nieuwsbrief.