©X/Shiekh Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Dubai steekt 35 miljard in dit nieuwe grootste vliegveld ter wereld

Dubai steekt 35 miljard in dit nieuwe grootste vliegveld ter wereld

29 april om 17:44

Was vroeger alles groter in de VS, nu moet je naar Dubai. Zeker wanneer je van grote vliegvelden houdt. Al Maktoum International Airport moet de grootste ter wereld worden.

Op dit moment is Dubai International Airport nog het belangrijkste vliegveld in de oliestaat. Wanneer het aan Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoumm ligt zal dat niet lang meer duren. Hij steekt 35 miljard dollar in het doorontwikkelen van Al Maktoum International Airport.

Dit vliegveld heeft nu maar twee banen en één terminal en ziet weinig verkeer. Met de geplande investeringen zal dat snel veranderen. Eenmaal klaar zal het vliegveld 260 miljoen passagiers per jaar moeten verwerken. Ter illustratie, het drukste vliegveld ter wereld ontvangt nu 104 miljoen passagiers en Schiphol ziet dik 61 miljoen mensen per jaar.

Het nieuwe Al Maktoum International Airport zal 400 gates krijgen en 5 landingsbanen. Om het vliegveld heen zal ook een complete stad verrijzen.

Dubai Zuid

De bouw van het megavliegveld en de stad om het vliegveld heen maken deel uit van een groter plan. Dubai South moet een economische zone worden voor een miljoen mensen en 500.000 banen. Ook de ambities in Dubai zijn groot.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.