© Sony

Warm hè? Deze draagbare gadget van Sony houdt je koel

Warm hè? Deze draagbare gadget van Sony houdt je koel

1 mei om 20:50

Sony heeft de Reon Pocket 5 op de markt gebracht. Dat is een gadget die werkt als een soort draagbare airco. Je kunt het apparaatje ook gebruiken om jezelf op te warmen.

De Reon Pocket 5 koelt het lichaam door middel van een thermo-elektrische koeler. Dat is een elektrisch apparaat dat warmte verplaatst tussen warme en koude plaatsen. De koeler wordt geholpen door een reeks sensoren. Die detecteren je lichaamstemperatuur, maar ook de luchtvochtigheid, hoeveel je beweegt en meer. Met die informatie creëert de Reon Pocket 5 de ideale temperatuur, afhankelijk van de situatie.

Verkoeling of verwarming

Er zijn vijf verschillende koelingsniveau’s. Het apparaat heeft bijvoorbeeld een modus voor op kantoor, voor wanneer het zonnig is of net bewolkt. Ook voor koude situaties zijn er vier modi.

De Reon Pocket 5 kan verder gekoppeld worden aan de Reon Pocket Tag, die je erbij krijgt als je de koeler koopt. Dat is een kleine sensor die de temperatuur en vochtigheid rondom jou meet. Daarmee kan de Reon Pocket 5 volgens Sony automatisch de temperatuur aan de situatie aanpassen. 

Lange batterijduur

Het is ook mogelijk om de koeler handmatig te bedienen. Dat kan via een app. Volgens Tech Radar, dat de koeler al kon uitproberen, gaat de accu zo’n 17 uur lang mee op één lading. Dat maakt het mogelijk om het ding heel de dag door te gebruiken. 

Nu ook in Europa

De eerste Reon Pocket kwam eigenlijk al in 2019 uit in Japan. De nieuwste versie, de Reon Pocket 5, wordt de komende weken ook in Europa uitgebracht.

Het is al mogelijk om het apparaat vooruit te bestellen in het Verenigd Koninkrijk. Je betaalt 139 pond voor de koeler, zo’n 162 euro op moment van schrijven. De eerste exemplaren worden vanaf 15 mei geleverd. Het is nog niet duidelijk wanneer je het apparaat in Nederland kan bestellen. 

Lees meer nieuws over Sony, en mis niets met onze nieuwe app.