©Unsplash

Bizar of smakeloos? Deze app maakt een kopie van je overleden vriend of familielid

Bizar of smakeloos? Deze app maakt een kopie van je overleden vriend of familielid

2 mei om 13:33

Natuurlijk zijn we allemaal een beetje bang dat AI zo goed wordt, dat we het niet meer van echt kunnen onderscheiden. Doorgaans worden we gerustgesteld dat dat niet zo zal zijn, deze app gaat er gewoon voor. Vera AI maakt een kopie van een overleden persoon zodat jij er mee kunt praten

De dood is onvermijdelijk, iemand is voor altijd weg. Waarschijnlijk had je nog zoveel willen zeggen of mis je de gesprekken die je had. Op dat gevoel speelt Vera AI in met zijn app.

Tot leven brengen

Vera AI wil door middel van AI een overleden persoon weer tot leven wekken. En dan bedoelen ze zodanig letterlijk dat je interacties met deze persoon kunt hebben. Een promotionele foto laat een oude dame zien die aan iemand vraagt hoe het met haar vader gaat. Ze noemen het de eerste chatbot die zich als een echt persoon gedraagt. 

Bij de onboarding worden er een aantal generieke vragen gesteld over de persoon waarvan je een chatbot wil maken. Hierna kun je een gesprek aan gaan met deze virtuele representatie van de overleden persoon. Dit laat wel zien dat de makers achter deze app niet al te lang hebben nagedacht over hun project. Dit moest snel de markt op om mee te surfen op de golf van AI. 

De kunstmatige mens

AI past wellicht in plaatje van de mensen die op zoek zijn naar het eeuwige leven. In plaats van [spoileralert] je hersens invriezen en jezelf afschieten in de ruimte, zoals Will in The Three Body Problem, liggen er misschien wel andere mogelijkheden in het verschiet. Wie het weet mag het zeggen, maar een appje bouwen en het zo verkopen is plat en goedkoop.

Wil je de app toch proberen? Dan ben je te laat want de maker heeft na de ophef de app terug getrokken uit de Play Store en de App Store. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.