Nederlandse gamestudio die samenwerkte met Apple en Netflix moet sluiten

©Paladin Studios

Nederlandse gamestudio die samenwerkte met Apple en Netflix moet sluiten

Het Nederlandse Paladin Studios moet de deuren sluiten. De gamemakers werkten onder andere samen met Apple en Netflix, aan games zoals Cut the Rope 3 en Nailed It! Baking Bash. 

Paladin Studios werd in 2005 opgericht als een kleine gamestudio, dat gegroeid is tot een plek voor creatieve games waar 45 mensen werkten. De studio werd onder andere bekend door de game Momonga: Pinball Adventures. In 2021 bracht Paladin Studios de game Good Job! uit voor de Nintendo Switch.

Recentelijk werkte Paladin Studios onder andere samen met Apple en Netflix. Voor Apple Arcade maakten de Nederlanders het derde deel in de populaire Cut the Rope-reeks. Tevens was de studio verantwoordelijk voor een remaster van de originele Cut the Rope. Voor Netflix maakte Paladin Studios een game gebaseerd op het bakprogramma Nailed It!.

Op LinkedIn schrijft Derk de Geus van Paladin Studios dat het de afgelopen periode niet is gelukt om genoeg werk binnen te halen. In plaats van verder gaan en in de schulden te belanden, is ervoor gekozen om de deuren te sluiten en alle medewerkers een passende ontslagvergoeding te bieden.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android of iOS.