HiSense

Concurrent van Samsung komt met goedkopere TV die als kunst aan de muur hangt

Concurrent van Samsung komt met goedkopere TV die als kunst aan de muur hangt

3 mei om 22:39

TV-fabrikant Hisense komt met een concurrent voor de Samsung The Frame. Net als die televisie hangt Hisense's nieuwe CanvasTV als een schilderij aan de muur, maar een groot verschil zie je in de prijs.

De Hisense CanvasTV is honderden euro’s goedkoper dan de evenknie van Samsung. De 55 inch-versie van HiSense kost 999 dollar tegenover de 1499 dollar die Samsung voor dezelfde afmeting vraagt.

Het prijsverschil wordt nog groter bij de uitvoering van 65 inch. Die is voor de CanvasTV 1299 dollar, terwijl Samsung die afmeting van The Frame voor 1999 dollar in de markt zet. Samsung heeft wel meer afmetingen van The Frame in de aanbieding: die beginnen namelijk al bij 43 inch.

Beschikbaar in de zomer

De specificaties komen vrijwel overeen: net als The Frame heeft de CanvasTV een 4K QLED-scherm dat reflecties tegengaat. Ook de 144Hz-verversingssnelheid, een RGB-sensor die rekening houdt met omgevingslicht en 2.02 surround sound zijn aanwezig. De televisie beschikt ook over Google TV, met mogelijkheden tot stembediening tot Google Assistent en ingebouwde Google Chromecast-functies.

Als je de CanvasTV niet gebruikt, krijg je kunst te zien. Verschillende schilderijen afkomstig uit diverse kunststromingen, van renaissance en abstract tot modern, staan standaard geïnstalleerd op de tv. Ook is er een bewegingssensor ingebouwd, waardoor de tv zelf uitschakelt wanneer er langere tijd niemand in de buurt is. De CanvasTV wordt in de zomer gelanceerd. Hisense vermeldt op zijn website nog niet wanneer de nieuwe tv naar Europa komt.

Nummer 2 tv-merk wereldwijd

De televisies van Hisense zijn ook al jaren in Nederland te koop, onder meer bij de MediaMarkt. Het Chinese tv-merk veroverde vorig jaar de tweede plek op de tv-markt: achter Samsung, maar voor LG en TCL.

Lees meer over smart home en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.