Nintendo geeft zichzelf een deadline en kiest uiterlijke datum voor Switch 2-onthulling

©Unsplash

Nintendo geeft zichzelf deadline, kiest uiterlijke datum voor Switch 2-onthulling
7 mei om 11:50

 Nintendo gaat de Switch 2 binnen een jaar onthullen. Nog binnen het huidige financiële boekjaar wil het Japanse bedrijf zijn populaire spelcomputer eindelijk een opvolger geven.

Een aankondiging van een aankondiging, dat deed Nintendo-topman Shuntaro Furukawa op het X-account van het game-bedrijf. "We doen een aankondiging over de opvolger van de Nintendo Switch binnen dit fiscale jaar", schrijft Furukawa. "Het is dan ruim negen jaar geleden dat we het bestaan van de Nintendo Switch aankondigden in maart 2015", aldus de topman. Het fiscale boekjaar van Nintendo loopt niet gelijk met de normale kalender: het is net begonnen en eindigt per april 2025.

De Nintendo Switch verscheen pas twee jaar na de eerste onthulling, toen het apparaat nog de codenaam 'NX' droeg. Naar verwachting zal de verkoop van de opvolger van de Switch niet nog eens twee jaar op zich laten wachten. Er gaan al maanden geruchten dat de opvolger al aan externe game-ontwikkelaars is getoond.

Waarschijnlijk snel verkrijgbaar

Nintendo zou eerder van plan zijn geweest om de opvolger van de Switch in de herfst van dit jaar aan te kondigen, maar dat zou vertraagd zijn. Inmiddels is de Switch al zeven jaar oud, de gemiddelde levensduur van een spelcomputer-generatie. Hoog tijd dus voor de opvolger: de huidige Switch werd al aangekondigd toen de Wii U pas 2,5 jaar oud was. Maar dat apparaat was een flop, en de Switch is al jaren een groot verkoopsucces voor Nintendo.

Aan dat succes komt nu wel een eind. De Switch begint technisch echt gedateerd te worden vergeleken met alles van concurrenten als PlayStation en Xbox maar zelfs smartphones. De Switch is inmiddels ruim 141 miljoen keer verkocht. Voor dit jaar verwacht Nintendo een daling, omdat iedereen inmiddels zit te wachten op de opvolger. Daardoor zal de omzet dit jaar 39 procent jager uitvallen dan vorig jaar, denken de Japanners.

Verbeterde versie van huidig model?

Als Nintendo van de Switch 2 echter zo'n groot succes wordt als het huidige model, maakt Nintendo die tijdelijke terugloop dubbel en dwars goed. Naar verwachting zal de opvolger van de Switch lijken op het huidige model, maar dan met krachtigere chips voor mooiere graphics, AI-upscaling voor 4K-games op tv en een nieuw magnetisch systeem voor de afneembare controllers.

Meer Nintendo Switch en mis niets met onze Bright-app.