©Unsplash

‘Nintendo Switch-controllers niet bruikbaar op Switch 2’

‘Nintendo Switch-controllers niet bruikbaar op Switch 2’

27 april om 19:00

Nintendo heeft momenteel hoogstwaarschijnlijk de console Nintendo Switch 2 in de maak. Terwijl veel gamers hopen op een OLED-scherm als de standaard, is er nu een gerucht over de besturing van deze gameconsole. Er wordt niet gekeken naar een heel andere manier van besturen, maar de controllers worden wel op een andere manier aan het apparaat bevestigd, stelt de bron. En dat heeft gevolgen voor de huidige controllers.

De controllers van de Nintendo Switch heten Joy-Cons en deze kun je zowel los gebruiken als op de gameconsole geschoven. Het is een van de bijzondere dingen aan de Switch, want die zorgen ervoor dat het apparaat een hybride is tussen een handheld (zoals een Game Boy, PSP of Nintendo 3DS) en een console die je op je televisie aansluit (zoals een PlayStation 5 of Xbox). Maar er zijn door de jaren heen veelvuldig problemen geweest met die Joy-Cons, waarbij vooral de stickdrift een probleem is gebleven. Hierbij blijft het spel denken dat je naar links wil lopen, terwijl het pookje gewoon op zijn standaard plek zit. 

Joy-Cons

Daarnaast hebben Joy-Cons soms ook problemen met het contact maken via het schuifsysteem waarmee ze aan het apparaat worden bevestigd. Een vervelend probleem waar mogelijk door een andere bevestigingsmethode te kiezen verandering in komt. Volgens de Spaanse gamesite Vandal zou Nintendo Switch 2 gebruikmaken van een magnetisch systeem om de Joy-Cons vast te maken.

Dat heeft op technisch vlak dan misschien zo zijn voordelen, het komt ook met een groot nadeel. De controllers van de vorige Switch zijn hierdoor waarschijnlijk niet te gebruiken op dit nieuwe exemplaar. Alleen de Switch Pro Controllers die er nu zijn kunnen in combinatie met de opvolger worden gebruikt, omdat die niet aan de Switch worden vastgemaakt.

Nintendo Switch 2

De bronnen van Vandal stellen daarnaast dat Switch 2 groter wordt dan de Switch, maar niet groter dan de Steam Deck. Verder geven eerdere geruchten aan dat Switch 2 waarschijnlijk begin 2025 uitkomt, dat het scherm 8 inch is en dat er gebruik wordt gemaakt van DLSS-upscaling, wat de grafische mogelijkheden van de gameconsole verbeteren. Nintendo heeft op dit moment nog geen boekje opengedaan over zijn aankomende console, dus dit is puur gebaseerd op geruchten.

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze Bright-app.