©Unsplash

Eindelijk sloopt plakken in Word niet meer standaard je opmaak

Eindelijk sloopt plakken in Word niet meer standaard je opmaak

14 mei - 13:37

Een tekst plakken in Microsoft Word is altijd spannend, want je weet nooit hoe de opmaak nu weer wordt verpest. Daar komt eindelijk verandering in. 

Bij het plakken van een tekst in Microsoft Word wordt om onverklaarbare reden standaard de opmaak van de bron gebruikt. Dat komt meestal niet overeen met de opmaak van je eigen document, zoals lettertype en kleur.

Word biedt gebruikers ook andere vormen van plakken aan, die je op een Windows-pc vindt via de shortcut Ctrl+alt+v. Eén van de opties is dan 'Opmaak samenvoegen' en dat wordt de nieuwe standaard als je voortaan gaat plakken.

Onder andere het lettertype, de kleur en andere elementen worden dan aangepast aan het document dat je maakt, maar onder andere dikgedrukte woorden of lijsten en tabellen blijven wel behouden. Natuurlijk kun je ook altijd nog op de oude manier plakken, via 'bronopmaak behouden'.

Geen macOS

De standaard plakoptie kun je aanpassen in de instellingen van Word. Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor Word op Windows en niet macOS of de webversie.

Lees meer over Microsoft, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.