© Kia

Kia EV6 vernieuwd: grotere accu en opgefriste look

Kia EV6 vernieuwd: grotere accu en opgefriste look

15 mei - 17:15

De drie jaar oude Kia EV6 krijgt een makeover. De auto ziet er zowel aan de binnen- als buitenkant anders uit. Eén variant krijgt daarnaast een grotere accu.

De EV6 krijgt vooral een cosmetische update. De auto wordt uitgerust met moderner uitziende koplampen, die een haakvorm krijgen, vergelijkbaar met andere nieuwe modellen van Kia. Ook krijgt de auto een nieuw bumperontwerp, zowel langs de voor- als achterkant. Ook is de wafen verkrijgbaar in meer kleuren en krijgt de EV6 een nieuw wielontwerp.

Vewrder zijn er vanbinnen wat veranderingen. De twee displays in de auto krijgen een visuele update en een nieuwe lay-out. Daarnaast krijgt de EV6 een nieuw stuurwiel, aangepaste sfeerverlichting en een geüpdatete inductielader voor je telefoon. Ook zijn de motoren stiller en is er volgens Kia een betere geluidsisolatie. Ten slotte krijgt de auto een vingerafdrukscanner. Daarmee kan je de EV6 opstarten.

Grotere accu voor één model

Ook op technisch vlak is er voor één variant een verschil. De Kia EV6 was tot nu toe verkrijgbaar met een accu van 58 kWh of een van 77,4 kWh. Die laatste wordt nu vervangen door een groter exemplaar van 84 kWh. Dat moet ervoor zorgen dat de auto met de grotere batterij een rijbereik van rond de 528 kilometer krijgt. Je kan de nieuwe EV6 snelladen tot 350 kW. Dit laatste blijft onveranderd tegenover het oude model.

Tot nu toe is het niet bekend wanneer de geüpdatete EV6 naar Europa komt. Kia brengt het nieuwe model eerst in Zuid-Korea uit. Wellicht zal de facelift weldra ook in onze contreien te koop zijn. 

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.