©Samsung

Samsung zet Apple op zijn plaats met eigen video

Samsung zet Apple op zijn plaats met eigen video

16 mei - 10:25

Niet alles wat Apple aanraakt verandert in goud. Het bedrijf bracht onlangs een video uit die niet erg in de smaak viel bij heel veel mensen. Samsung maakt van deze ophef gebruik om op een creatieve manier hun eigen product te promoten.

Apple dacht een originele manier gevonden te hebben om de kracht van hun nieuwe iPad aan te tonen, Een grote hydraulische pers vermorzelde allerlei analoge instrumenten om aan te tonen dat je nu alleen nog maar een iPad nodig hebt om te creëren. Het effect was averechts, men was zo boos en beledigd door deze video dat Apple een excuus moest aanbieden.

Samsung reageert

Samsung is een van de grootste concurrenten van Apple, tenminste dat willen ze zijn. De creatieve medewerkers van de marketingafdeling laten dit debacle van Apple natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Binnen een week staat er nu een reactie van de Koreanen online.

In de video zien we een dame die door de puinhopen loopt die de hydraulische pers van Apple heeft achtergelaten. Daar vindt ze een gitaar die nog te gebruiken is. Ze gaat zitten en spelen en leest daarbij bladmuziek van een tablet. Bij het uitzoomen zien we dat het hier om een Samsung Galaxy S9 tablet gaat.

De tagline van de video is ‘Creativity cannot be crushed’. Hiermee doet Samsung wat Apple eigenlijk had moeten doen. Laten zien dat de iPad een hulpmiddel is voor creativiteit en geen vervanging. 

Het is niet de eerste keer dat Samsung een creatieve video gebruikt om Apple te vertellen wat ze fout doen. Zo was daar de video over de ‘'Wall Hugger’ ten tijde van de Samsung Galaxy S5. Het verhaal was dat gebruikers van een Apple altijd op zoek waren naar een stopcontact om te laden. Terwijl gebruikers van de Galaxy S5 nog een dag vooruit konden. Leuk detail, de Samsung Galaxy S5 had nog een verwisselbare accu. Dat waren nog eens tijden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.