© Möve

Deze lichte e-bike van titanium komt uit een 3D-printer

Deze lichte e-bike van titanium komt uit een 3D-printer

16 mei - 21:28 Laatste update: 21:44

De Duitse fabrikant Möve brengt een strakke elektrische fiets op de markt die deels uit een 3D-printer komt. En daar gebruiken de Duitsers niet het minste materiaal voor, want de printer maakt het fietsframe van titanium. Dat zorgt ervoor dat de e-bike heel licht is.

De nieuwe elektrische fiets Möve Avian komt deels uit de 3D-printer, waardoor hij er behoorlijk strak uitziet. De accu is bovendien in het frame geïntegreerd, wat handig is als je wilt voorkomen dat dieven de batterij van je fiets stelen, maar wat het wel onmogelijk maakt om hem mee te nemen en op te laden. Volgens Möve kan de batterij wel gemakkelijk vervangen of gerepareerd worden door een fietsenmaker.

Superlicht maar kleine batterij

Bovendien is de fiets door het gebruikte titanium erg licht voor een e-bike: de lichtste versie zonder accessoires moet slechts 11,8 kilogram wegen. In het achterwiel zit een naafmotor die je ondersteunt bij het trappen. Het maximale vermogen is 600 Watt en de fiets heeft een koppel van 55 Nm.

Er is verder een krachtsensor aanwezig en een bescheiden batterij met een capaciteit van slechts 250 Wh. Als je verder dan een ritje door de stad wil, heb je dus een range extender nodig, wat je fiets wel weer iets zwaarder maakt.

Het kost wel wat

Deze e-bike heeft ook 12 derailleurversnellingen, hydraulische schijfremmen en een carbon voorvork. De prijs is wel behoorlijk hoog: 7499 euro voor een elektrische fiets is een behoorlijke smak geld. Bovendien moet je waarschijnlijk naar een Duitse fietsenwinkel om de e-bike op te halen. Momenteel kan je alleen nog een pre-order plaatsen. De eerste leveringen vinden pas volgend jaar plaats.

Kom zaterdag 25 mei naar de Bright E-bike Party om zelf 30 e-bikes te testen én 100 euro korting te krijgen bij je aankoop.