Polestar 3 krijgt een ietsjes goedkopere versie met een ietsjes groter bereik

©Polestar

Polestar 3 krijgt een ietsjes goedkopere versie met een ietsjes groter bereik
17 mei om 12:31

De Polestar 3 is de eerste SUV van het Volvo-zusje. Veelbelovend, maar ook vrij duur – zeker omdat alleen de Dual Motor-versie te bestellen was. Daar komt nu ook de Single Motor-variant bij: goedkoper en met iets groter bereik.

De eerste leveringen van de Polestar 3 starten in Nederland naar verwachting pas ergens dit najaar, oktober of of november. De innovatieve SUV – straks mogelijk met thuisbatterij-functie – staat met een vanaf-prijs van 86.950 euro op de site van Polestar.

Die vanaf-prijs kan omlaag, meldt AutoWeek. Er komen namelijk twee nieuwe uitvoeringen van de Polestar 3 beschikbaar. De Long Range Single Motor begint bij 79.950 euro. Die uitvoering heeft dezelfde 111 kWh-accu als de duurdere varianten, maar dankzij de single motor natuurlijk een kleiner vermogen: 299 pk, tegenover de 489 pk van de instap-dual motor.

Ietsjes groter bereik

Dat kleinere vermogen leidt wel tot een wat grotere actieradius: 650 kilometer, tegenover de 631 kilometer van de Long Range Dual Motor en de 561 kilometer van de Long Range Dual Motor met Performance Pack.

Er komt ook nog een Long Range Single Motor Pilot Plus, met opties zoals Pilot Assist. Die versie zou 85.950 euro gaan kosten, slechts duizend euro minder dan de instap-prijs van de Long Range Dual Motor. Dan heb je dus een rijker uitgevoerde Polestar 3, maar wel met een kleiner vermogen. De duurste Polestar 3 is nog steeds de Long Range Dual Motor Performance, die start bij 93.550 euro.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.