©Unsplash

De aanval op YouTube is ingezet, dit netwerk test 60 minuten video’s

De aanval op YouTube is ingezet, dit netwerk test 60 minuten video’s

20 mei om 12:09

YouTube is de koning(in) van de lange video’s. Wanneer je dat echt wil kun je een video uploaden met een lengte van 12 uur. In een tijd waarin we niet langer dan 120 seconden onze aandacht kunnen vasthouden, test deze dienst het uploaden van langere video’s.

Bij de start van TikTok was de maximale lenge van een video 60 seconden. Ondertussen is de limiet verhoogd naar 10 minuten. Sommige creators hebben een limiet van 15 minuten.

Het blijkt dat de app van Bytedance een test aan het uitvoeren is met video’s van 60 minuten. Dit hebben een aantal gebruikers ontdekt. TikTok heeft de test bevestigd maar zegt er gelijk bij dat er nog geen directe plannen zijn om dit te gaan uitrollen.

YouTube vs TikTok

Youtube en TikTok zijn twee grootheden op het gebied van video. Wanneer het aankomt op lange videocontent dan staat YouTube bovenaan, TikTok is de baas wanneer het gaat om de korte clips, die overigens op dagelijkse basis optellen tot 55 minuten.

De test met het uploaden van 60 minuten durende video’s laat zien dat TikTok zijn productaanbod wil uitbreiden. Dit om nog meer gebruikers aan het platform te delen. Daarnaast zal TikTok ook zien dat de korte clips van een langere video mensen weglokken van het platform.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.