©Microsoft

Copilot kan meekijken tijdens games, en zelfs tips geven

Copilot kan meekijken tijdens games, en zelfs tips geven

21 mei om 14:51
Laatste update: 21 mei om 17:00

Microsoft laat zien hoe Copilot met behulp van GPT-4o kan meekijken naar de game die je speelt, om vervolgens tips te geven. 

Tijdens zijn Surface-persconferentie liet Microsoft zien hoe Copilot kan helpen met het spelen van Minecraft, door de AI mee te laten kijken. In dit voorbeeld vertelt Copilot hoe de speler een zwaard moet maken. De AI weet de juiste toetsenbordshortcuts, ziet welke materialen de speler al in zijn inventory heeft en begeleidt het proces vervolgens stap voor stap.

In een tweede video is te zien hoe de speler een zombie tegenkomt. "Wat is dat?", vraagt de speler, waarna Copilot razendsnel waarschuwt dat hij weg moet rennen en moet schuilen. Zodra de speler veilig is in een grot, krijgt hij een complimentje van Copilot.

Hoewel Microsoft de functie toont met zijn eigen game Minecraft, is het waarschijnlijk dat Copilot je straks met meer games kan helpen die je speelt op een Windows-pc. Mogelijk hoef je binnenkort nooit meer een walkthrough op te zoeken als je vast zit, maar vraag je Copilot gewoon om een puzzel op te lossen.

Lees meer over Microsoft, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.