Kleinere provider Online.nl verhoogt prijzen ook, internet en tv enkele euro's duurder

©Freepik

Kleinere provider Online.nl verhoogt prijzen ook, internet en tv enkele euro's duu
27 mei om 16:36

De grote providers hebben hun prijzen allemaal omhoog gegooid, dan kunnen de kleine concurrenten niet achterblijven. Provider Online.nl verhoogt de prijzen voor internet, tv en bellen.

De prijsverhogingen gaan per 1 juni 2024 in, meldt Online. De provider biedt zowel dsl-internet aan, als glasvezel-internet via de netwerken van zowel KPN las Delta. Dat is belangrijk, omdat de prijzen op het Delta-netwerk hoger liggen dan die op het KPN-netwerk.

Zo betalen Online-klanten voor een verbinding van 500 Mb/s up en down via het KPN-netwerk straks 61 euro per maand, waar dat eerst 56,60 euro kostte. Via het Delta-netwerk betalen Online-klanten voor diezelfde snelheid straks 76,50 euro, waar dat eerst 72 euro was. Het abonnement met 100 Mb/s up en down is over het Delta-netwerk met 61,50 zelfs ietsjes duurder al het 500/500-abonnement over het KPN-netwerk.

De reden kennen we

De reden voor de verhoging is geen verrassing: inflatie, en dus stijgen de kosten ook voor Online. Omdat de provider gebruikmaakt van de netwerken van anderen, kan die stijging fors zijn. Als het abonnement duurder is dan de officiële inflatieberekening van 3 procent van het Centraal Bureau voor de Statistiek, mogen klanten hun abonnement kosteloos opzeggen.

Een volledig overzicht van de nieuwe prijzen is te zien op de site van Online.nl.

Meer internet en mis niets met onze Bright-app.