Viaplay voert flinke prijsverhoging nu door, 12,5 procent duurder

©Unsplash

Viaplay voert flinke prijsverhoging nu door, 12,5 procent duurder
22 april om 10:49

De strijd om de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland was heftig. Viaplay is toch weer als winnaar uit de strijd gekomen, ondanks de felle competitie van onder andere Ziggo. Viaplay moet flink meer gaan betalen voor de rechten en verhaalt dat (deels?) op de abonnees.

Er waren tijden dat Formule 1 rechten helemaal geen ‘ding’ waren. Geloof het of niet, zelfs SBS 6 heeft deze koningsklasse zelfs uitgezonden omdat het 1 miljoen meer bood dan RTL 5. Nu is de strijd om deze rechten een openbaar slagveld waar iedereen een mening over heeft.

Ondanks de vele klachten heeft Viaplay toch weer de uitzendrechten verworven van de Formule 1. Waar het in 2022 nog een deal sloot met de FOM voor 30 miljoen, mogen ze nu 45 miljoen neertellen voor het contract. Een forse verhoging voor een bedrijf dat alles behalve gezond is, maar waarvan het enige bestaansrecht de Formule 1 is.

Wie mag dat betalen? De abonnee!

Waar ga je als streamingdienst dat geld vandaan halen? Dat antwoord is voor de hand liggend en dat is de abonnee. Viaplay heeft zijn abonnees laten weten dat de prijzen na 22 mei fors zullen gaan stijgen. We hebben het hier over een verhoging van 12,5 procent.

Een maandabonnement kost nu nog 15,99 euro maar zal na 22 mei naar 17,99 euro gaan. Onlangs sloot Viaplay ook een overeenkomst met Talpa. Zij veranderden de naam van de zender SBS 9 naar Viaplay TV. Op deze zender is nu een selectie van het Viaplay aanbod te zien waaronder enkele Formule 1 wedstrijden die dan ook nog eens op een later tijdstip worden uitgezonden. Wel zul je live een aantal darts- en voetbalwedstrijden kunnen volgen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.