©Doom

De bedenker van Doom krijgt zijn eigen tv-serie

De bedenker van Doom krijgt zijn eigen tv-serie

2 juni om 22:00

John Romero is bekend als Doom Guy. Hij is de geestelijk vader van de gamereeks Doom uit de jaren ‘90, net als de succesvolle shooters Wolfenstein 3D en Quake. Een markant figuur met een uitgesproken mening, die ruim 30 jaar nadat zijn gamesucces begon zijn eigen documentaire én tv-serie krijgt.

De videogame-designer schreef eerder een interessante autobiografie genaamd Doom Guy: Life in First Person. Nu denken we niet dat de serie ook in first person-perspectief wordt gemaakt, maar we krijgen waarschijnlijk wel eerstehands informatie omdat hij zelf nauw betrokken is bij de projecten.

Documentaire en tv-serie

De documentaire wordt gemaakt door Rob McCallum, schrijft Deadline, die eerder de films Jumper, Pacific Rim en Total Recall (2012) regisseerde. Hij zegt: “Romero's reis is het ontbrekende tegengif voor ons als buitenbeentjes, op zoek naar hoop en geestverwanten in de duisternis van de wereld. Het is een ongelofelijke rock-'n-roll, grensverleggende tocht vol spanning, gebaseerd op menselijkheid, integriteit, geduld en slimme zetten, overgoten met onschuld, vasthoudendheid en pure coolheid.”

Verder is er nog weinig over bekend. Over de serie ook niet, behalve dat het een gedramatiseerde versie is van het rocksterrenleven van deze succesvolle gameontwikkelaar. Producent Naomi Harvey zegt erover: “John's verhaal is ongelooflijk krachtig - niet alleen het deel over de revolutionaire games die hij maakte, maar zijn diepgaande impact op de mensen om hem heen. Zijn verhaal is er een van triomf over trauma, gevuld met compassie en inspiratie.”

Doom-maker John Romero

We weten door zijn biografie inderdaad dat John Romero geen makkelijke jeugd heeft gehad, en ook zeker niet altijd een makkelijke carrière. Maar dat, en zijn daadkracht, hebben hem uiteindelijk wel gemaakt tot de godfather van het first-person shootergenre. Wanneer en waar deze twee producties te zien zullen zijn is nog onbekend. 

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.