©Smart

De lekker rijdende, elektrische Smart #1 is nog goedkoper geworden

De lekker rijdende, elektrische Smart #1 is nog goedkoper geworden

6 juni om 16:55

Eén van onze favoriete elektrische auto’s heeft een nieuwe goedkopere variant. De Smart #1 Pure koop je nu al vanaf €35K.

De nieuwe elektrische Smarts lijken de voordelen van de twee eigenaren te kennen: de prijzen van het Chinese Geely, het comfort van het Duitse Mercedes-Benz.

In onze reviews van de Smart #1 en Smart #3 waren we enthousiast over de stilte en het comfort. De pittige acceleratie was ook een bonus en de software werd met elke update beter.

Betaalbaar, zelfs met meer bereik

De goedkoopste #1 die je kunt kopen is net geïntroduceerd en heet de “Pure”. Hij heeft de kleinere 49 kWh-accu voor 310 kilometer officieel rijbereik. Geen echte lange-afstands-vakantiewagen dus, maar prima voor dagelijks gebruik. Wil je wel grotere afstanden kunnen afleggen, dan is er de Pure+ met een 66 kWh-accu en 420 kilometer rijbereik volgens de WLTP-cyclus. De pure kost net geen €35K, de Pure+ net geen €40K. Heel erg competitieve prijzen voor auto’s in dit segment.

Je rijdt nog steeds op 18” lichtmetalen velgen, maar het volledig glazen panoramadak is verdwenen uit de Pure en Pure+, die op de accu na gelijk zijn.

Er is nog steeds een flink 12,8” infotainment-display aanwezig en Adaptive Cruise Control is ook nog altijd standaard. Eind deze maand zijn de goedkopere instappers te bestellen. Tot die tijd is de Pro het goedkoopste model met een vanafprijs van iets over de €37K en de kleinere 49 kWh accu.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.