Chinese bedrijven hollen Tesla achterna met eigen mensachtige robots

© Ubtech

Chinese bedrijven hollen Tesla achterna met eigen mensachtige robots
9 juni om 20:00
Laatste update: 9 juni om 20:47

De Chinese automaker Dongfeng Motors test het gebruik van mensachtige robots op de productielijn. Dat doet het in samenwerking met de roboticafirma Ubtech Robotics. Dongfeng is niet de eerste Chinese autofabrikant die mensachtige robots uittest.

Ubtech heeft bevestigd dat de "Walker S" robot repetitieve taken van menselijke arbeiders zal overnemen. Het apparaat is ontwikkeld met AI-technologie van de Chinese tegenhanger van Google, Baidu. De robot, die 1,7 meter groot is, wordt ingezet bij Dongfeng Liuzhou Motor, een dochteronderneming van Dongfeng. Hier zal de Walker S veiligheidsgordels en sloten inspecteren, kwaliteitscontroles uitvoeren en assen assembleren.

Dongfeng volgt hiermee het voorbeeld van een andere Chinese autofabrikant, Nio. Dat bedrijf is al eerder beginnen te experimenteren met de Walker S. De robot wordt onder meer gebruikt om kwaliteitscontroles uit te voeren, veiligheidsgordels te testen en het Nio-logo op auto’s te installeren. Hoe de robot in een fabriek werkt, kan je in het filmpje hieronder zien:

Optimus 'binnenkort' in productie

Beide bedrijven (en anderen) hollen Tesla achterna. Tesla werkt al jaren aan een eigen humanoïde robot, bekend als Optimus. In recente video's is te zien hoe Optimus taken uitvoert zoals een shirt vouwen, een ei oppakken en yoga-oefeningen doen. 

Tesla-topman Elon Musk is zeer optimistisch over de mogelijkheden van Optimus en voorspelt dat de robot tegen het einde van dit jaar in ‘beperkte productie’ zal zijn. Vanaf 2025 moet Optimus commercieel beschikbaar worden. 

Meer robots en mis niets met onze Bright-app.