Van deze oortjes zul je straks nooit meer horen

12 juni om 12:35
Laatste update: 12 juni om 12:35

Er komt een einde aan een tijdperk. Het merk Jabra gaat de consumentenmarkt verlaten.

Jabra is een bekend merk onder de liefhebbers van in-ears. Het merk lanceert al jaren onder de naam Elite mooie en goede oortjes voor de consumentenmarkt.

Hallo en vaarwel

Vrijwel gelijktijdig met het aankondigen van een nieuw model binnen de Jabra Elite range komt er ook ander onverwacht nieuws.

Het merk trekt zich namelijk terug van de consumentenmarkt. De Elite 10 en Elite 8 zullen de laatste producten zijn waar Jabra mee in de winkels zal liggen.

GN, het moederbedrijf van Jabra, zegt dat de kosten niet meer opwegen tegen de baten. Met andere woorden er valt geen klap te verdienen op de consumentenmarkt voor Jabra.

Deze beslissing is niet moeilijk voor het bedrijf. Het heeft in de zakelijke markt genoeg succesvolle producten die wel geld in het laatje brengen.

Ondersteuning

Het naar buiten brengen van het nieuws vlak na de lancering van een nieuw product is op zijn minst opmerkelijk. Het gaat de verkopen niet helpen. Jabra zegt dat er nog enkele jaren ondersteuning zal worden gegeven. De voorraad zal eind van het jaar verkocht zijn.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.

Lees meer over:

Deel via