©DreamMachine

Beroemde memes komen tot leven dankzij deze videotool

Beroemde memes komen tot leven dankzij deze videotool

18 juni om 13:40
Laatste update: 18 juni om 13:42

Bekende plaatjes die al jaren worden gedeeld op sociale media veranderen in video's dankzij de nieuwe AI-tool Dream Machine van Luma. 

Gebruikers van Dream Machine hoeven enkel een plaatje te uploaden, waarna de afbeelding tot leven komt in een video van vijf seconden. Op X deelt onder andere Madni Aghadi de beste resultaten van deze videomemes.

Zo kennen we allemaal 'Distracted Boyfriend' en dankzij Luna verandert de meme in een video waarin een jongen wordt afgeleid door een langslopende dame. Zelfs de door AI-gegenereerde afbeelding van de paus in een pufferjas wordt leven ingeblazen.

Niet alle voorbeelden werken even goed. Na het uploaden van de 'Distracted Girlfriend' meme, had Dream Machine duidelijk moeite met het begrijpen van het menselijk lichaam en veranderen de personages in de video halverwege van ethniciteit.

Te populair

Dream Machine lanceerde op 12 juni en bleek zo populair, dat de servers het niet aankonden. Daarom heeft Luma een wachtrij geïntroduceerd en mogen gratis gebruikers maximaal vijf video's per dag maken. Dream Machine maakt niet alleen video's gebaseerd op afbeeldingen, want je kunt ook een tekstopdracht geven. 

Lees meer over kunstmatige intelligentie, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.