De streamingkeuze is reuze, deze app helpt je kiezen

©Binge

Binge-app van makers TVgids helpt bij kiezen streaming-series en films
26 juni om 15:23
Laatste update: 26 juni om 15:35

Kiezen is moeilijk wanneer het aanbod groot is. Deze waarheid gaat ook op voor het grote aanbod aan titels bij de diverse streamingdiensten.

There is a new app in town. De Binge-app heeft maar een doel en dat kan jou helpen om snel een serie of film te vinden wanneer je door het streamingbos de bomen niet meer ziet. De makers van deze app introduceren zelfs een nieuwe term: Streamstress.

Streamstress

Het is een ‘first world problem’ maar we schijnen erg chagrijnig te worden van het kiezen van een nieuwe serie of film. We scrollen eindeloos door het aanbod en schijnen zelfs onze interesse te verliezen.

Achter Binge zit een echte redactie die alleen de beste series en films aan jou aanraad. Ze laten het niet alleen zien maar ze geven ook uitleg waarom het een goede film of serie is.

Zo werkt het

Na het installeren van de app, maak je een account. Hierna geef je aan welke streamingdiensten je gebruikt. Hiermee voorkom je dat je aanbevelingen krijgt voor content die je niet kunt kijken.

De content wordt gepresenteerd in een storyformaat waar je van links naar rechts doorheen swiped. De kijktips worden afgewisseld door artikelen. Hierin worden series en flims besproken, met als doel jou als ‘zoeker’ te helpen.

Wanneer je een serie of film aanklikt, kun je onderaan het scherm zien waar het te zien is. Daarnaast zit een knop waarmee je direct kan kijken. Daarvoor moet je wel een abonnement op de desbetreffende dienst hebben.

Bovenaan zit de knop ‘kijklijst’ en hiermee zet je het op een lijst met voor jou interessante films of series. Dit is niets nieuws want elke streamingdienst heeft het, alleen in Binge heb je alles bij elkaar en dat is handig. Rechts kun je een belletje aantikken. Ik ga ervan uit dat je hiermee op de hoogte gehouden zal worden van nieuwe episodes of ander nieuws.

Als laatste kun je naar boven swipen om meer informatie over de desbetreffende serie te krijgen. Hierin worden onder andere het aantal seizoenen en afleveringen genoemd.

Filter

Op het homescreen vinden we ook de knop met een filter. Daarachter vinden we de keuze voor de streamingdiensten die je bij het opstarten van de app al hebt gemaakt. Daar kun je ook extra aangeven in welke genres je wil zoeken. Hiermee verberg je de romcoms terwijl je alleen cowboyfilms zoekt, om maar een voorbeeld te noemen.

Wanneer je dat niet vast wil leggen om een altijd een brede selectie te krijgen kun je ook de knop ‘zoeken’ gebruiken. Hier kun je alleen voor deze ene zoekactie een filter aangeven.

Binge

De app is te downloaden voor iOS en Android. Deze app is initiatief van TVgids en Bindinc. Dit bedrijf maakt onder andere televisiegidsen en adviseert mediabedrijven. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.