©Polestar

Polestar 3 Long Range Single Motor is iets goedkoper met een groter bereik

De Polestar 3 krijgt een ietsjes 'goedkopere' variant

28 juni om 10:31

Er komt een nieuwe Polestar 3 op de markt met slechts één motor. Scheelt in de prijs én het bereik, in positieve zin.

De Polestar 3 is een luxe elektrische SUV van het zustermerk van Volvo. De goedkoopste variant was de Long Range Dual Motor met een accu van 107 kWh en net geen 500 pk op alle vier de wielen. Dat heeft niemand nodig natuurlijk en het prijskaartje van 86.950 euro was ook niet mals.

De nieuw instapper wordt de Long Range Single Motor. Je mag 7000 euro aan andere dingen uitgeven, want deze auto begint bij net geen 80K. Je krijgt dezelfde accu, maar 40 kilometer meer bereik omdat je minder energie kwijt bent aan straatstenen de grond uit trekken met al je pk’s. Opladen gaat nog steeds met 250 kW. De 300 pk is ook meer dan voldoende voor een auto van dit formaat. De sprint naar 100 gaat in een keurige 7,8 seconden.

Nog genoeg opties om te kiezen

In de standaarduitrusting zitten Brembo-remmen. En spiegels die alle kunstjes kunnen zoals verwarmen, inklappen en dimmen. Led-koplampen met automatisch grootlicht, elektrisch te verstellen voorstoelen met verwarming. En climate control met 3 zones en een warmtepomp, een 14,5 inch scherm in het midden met Android Automotive als basis en een audiosysteem met 300 watt en 10 luidsprekers.

Wil je Pilot Assist en een 360º camera met park assist, dan moet je een pack bijkopen van 2800 euro. Een dikkere stereo van Bowers en Wilkins kost 6000 euro. Een ander kleurtje dan saai-grijs, eh, ik bedoel 'Magnesium' kost tussen de 1300 en 1600 euro.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.