©Tern

De elektrische longtail-fiets van Tern is  lekker compact en behoorlijk betaalbaar

Deze elektrische longtail-fiets is lekker compact en behoorlijk betaalbaar voor een Tern

28 juni om 12:10

Tern, één van de pioniers op het gebied van de elektrische cargo-fiets, heeft een toffe nieuwe longtail. De elektrische fiets met veel zitplaats achterop heeft kleine wielen en is sowieso heel compact – en ook de prijs is goed te doen, zeker voor een Tern.

De fietsen van het Taiwanese Tern zijn over het algemeen erg stevig gebouwd, met hoogwaardige onderdelen, vaak hebben ze iets afwijkends zoals kleine wielen of een vouw-mechanisme, en bovendien zijn ze niet goedkoop. Voor de GSD S10 betaal je bijvoorbeeld 5199 euro. Daarom is de nieuwe Quick Haul Long D9 een leuke verrassing, want de goed uitgeruste longtail is met 4099 euro een van de goedkopere modellen in het aanbod van Tern.

De Quick Haul Long D9 is eigenlijk een ietsjes kleinere versie van de GSD voor een veel kleinere prijs. Want je houdt die lange staart en die compacte 20-inch wielen. Die zijn niet zomaar klein: dat maakt het zwaartepunt van de fiets lager en zorgt dat je een stuk stabieler rijdt als je zwaar beladen bent. Ook de Bosch Cargo Line-aandrijving met 85 Nm koppel is bijvoorbeeld hetzelfde op de nieuwe Quick Haul Long.

Veel mogelijkheden

Wel lever je op wat puntjes in. Zo heb je geen verende voorvork en is de Quick Long Haul goed voor mensen tot 1,85 meter, terwijl de lange Hollander tot 1,95 meter ook op de GSD past. Maar de aantrekkelijkste punten zitten wel in deze compacte fiets, die ongeveer zo lang is als een normale stadsfiets, maar veel praktischer ingericht. Door de kleine wielen en het zadel dichter op het stuur, heeft de Quick Long Haul een forse bagagedrager.

Achterop passen twee kinderen, of een vracht tot 90 kilo. En het voorrek is goed voor nog eens 20 kilo. Ook zit er een trekhaakje aan de fiets, voor als je nog meer wil meeslepen. En dan komen die kleine wielen dus goed van pas. De 500 Wh-accu is goed voor een bereik van 50 tot 101 kilometer, en Tern staat ook bekend om zijn even degelijke accessoires, zoals deze Cache Box L, een afsluitbare tas die mooi in het frame van de Quick Haul Long past.

De Tern Quick Haul Long D9 is vanaf nu verkrijgbaar via Nederlandse dealers. Helaas wel alleen in het wit en zwart – die kekke rode versie is hier zo te zien niet beschikbaar.

Meer e-bikes en mis niets met onze Bright-app.