AI is duidelijk nog niet klaar voor de Tour de France, maar dat is des te grappiger

Hilarische AI-beelden van de Tour de France lijken een koortsdroom
28 juni om 17:14

Kunstmatige intelligentie is het leukst als het met volle overtuiging iets doms doet. Zoals Gemini van Google, dat advies van satire-sites als waarheid benoemt. Of AI die een de Tour de France namaakt, met hilarische beelden tot gevolg.

Morgen start de Tour de France en daarom willen we jullie deze video niet onthouden. Hij is overduidelijk gemaakt door een AI, we weten niet welke, op basis van iets in de trant van: 'maak een video over de Tour de France':

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @crit.meme

Het resultaat is indrukwekkend en bespottelijk tegelijk. Een koortsdroom van vreemde beelden die vertrouwd ogen, totdat de wielrenners ineens crashen en tot stof ontploffen, of oprollen tot een enorme bal. Of ineens achteruit fietsen, of met rubberen wielen door het asfalt verdwijnen.

Eigenlijk best interessant

Mocht je je ooit afvragen hoe de Tour eruitziet na een handvol psychedelische drugs, geeft deze video waarschijnlijk een aardige indruk.

Maar de video geeft onbedoeld ook een leuk inkijkje in hoe dit soort AI-beeldgeneratoren werken. Die zijn immers getraind met heel veel bestaande videobeelden, en in het geval van de Tour de France zijn dat waarschijnlijk beelden van journaals en van internet. En wat zien we op die beelden? Precies: de hoogtepunten. De sprints en de valpartijen dus, en als je zulke beelden in een digitale blender gooit, dan is dit blijkbaar het resultaat.

Meer kunstmatige intelligentie en mis niets met onze Bright-app.