©Canva

‘Oculus Quest wordt binnenkort niet meer ondersteund’

‘Oculus Quest wordt binnenkort niet meer ondersteund’

30 juni om 21:04
Laatste update: 30 juni om 21:10

Heb je een Oculus Quest en ben je daar nog altijd veel mee bezig? Helaas heb je dan niet lang meer te gaan met het apparaat: de ondersteuning stopt op 31 augustus, als geruchten erover kloppen.

Gamesite Eurogamer geeft aan dat Meta een e-mail naar de eigenaren van originele Oculus Quest heeft gestuurd om te waarschuwen voor het stoppen van de ondersteuning. Er zou worden gemaild dat gegevens op het apparaat in de toekomst mogelijk niet meer veilig zijn, wanneer er vanaf 31 augustus geen ondersteuning meer is. Je kunt het apparaat dus zeker nog wel gebruiken na die tijd: het is ook nog steeds mogelijk om apps te downloaden in de Quest Store, maar qua beveiliging is er wel degelijk een risico dat je neemt.

Oculus Quest

Als het inderdaad klopt, dan is het geen verrassing. Meta heeft al officieel laten weten dat het geen nieuwe software meer maakt voor de Quest en sinds 30 april dit jaar kunnen ontwikkelaars al geen nieuwe apps meer in de Store zetten. Dat zijn tekenen aan de wand dat de verdere ondersteuning er ook mee ophoudt en dat is na 5 jaar niet enorm vreemd. Oculus Quest verscheen in 2019 en heeft twee oledschermen van 1440 x 1600 pixels. De VR-bril heeft een Qualcomm 835-processor aan boord en biedt 4 GB werkgeheugen. 

In de Bright-review waren we erg te spreken over de bril. Bram schreef in 2019: “Voor mij zorgde de flexibiliteit van de Quest voor de grootste lol die ik ooit met een VR-bril beleefd heb. De bril ging mee logeren en mee op visite, mee naar een bedrijfsuitje en belandde zelfs bij mijn ouders op hun hoofd, zonder problemen. Omdat je op je telefoon kan meekijken wat de speler ziet, wordt het zelfs een soort gezelschapsspel.” Oculus Quest kostte bij de introductie 449 euro voor de versie met 64 GB opslag en 549 euro voor 128 GB opslag. Daarna zijn er ook nog een Oculus Quest 2 en Oculus Quest 3 gekomen, al zijn die inmiddels bekend onder de naam Meta Quest 2 en 3.

Op de hoogte blijven van VR-nieuws? Download onze app.