©Freepik

Apple AirPod camera 2026

In 2026 krijgen AirPods een camera, nemen we straks earfies?

1 juli om 09:30
Laatste update: 1 juli om 10:34

Wat kun je nog veranderen aan een set oortjes? Wat kan Apple nog verzinnen om zijn Apple AirPods te verbeteren? Het antwoord is simpel : camera’s.

Voordat je een product kunt gaan produceren moet je onderdelen en grondstoffen bestellen. Aan de hand van deze bewegingen in de ‘supply chain’ zou je kunnen zien welk product er gemaakt gaat worden. Dat is het werk van een analist en een van hen is Ming-Chi Kuo.

Camera in de Airpods

Kuo heeft een aantal goederenstromen van dichtbij bekeken en komt tot een opvallende conclusie. In 2026 begint de productie van de nieuwe Apple AirPods. En er gaat iets bijzonders gebeuren want volgens deze analist zullen er camera’s geïntegreerd worden in de oortjes.

Earfie

Nee, we krijgen naast de selfie geen earfie. Deze camera’s zijn niet bedoeld om foto’s mee te maken want we hebben het hier over IR camera (InfraRood). Ze zullen te vergelijken zijn met de camera’s die voor Face ID worden gebruikt.

Men verwacht dat de nieuwe AirPods geoptimaliseerd worden voor het gebruik met de Apple Vision Pro en andere toekomstige headsets. Men wil vooral met de camera’s de spatial ervaring verbeteren wanneer men bijvoorbeeld een video bekijkt met de Apple Vision Pro.

Daarnaast kunnen de camera’s ook veranderingen in de omgeving detecteren. Dit zou kunnen wijzen op het toevoegen van gebaren om de AirPods te bedienen. Zo zou je dan de muziek op pauze kunnen zetten met een handbeweging zonder het apparaat aan te raken.

Productie

De massa-productie begint dus pas in 2026. Foxconn gaat deze nieuwe Apple AirPods produceren met een capaciteit van 10 miljoen paar per jaar. Alleen in 2022 werden er al 82 miljoen units verkocht. Dat betekent dat deze nieuwe AirPods pas aan het einde van de 2026 op de markt zullen komen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.