Xiaomi harde maatregelen tegen voormalig Europese baas

Xiaomi neemt harde maatregelen tegen voormalig Europese baas

1 juli om 19:20

De Chinese manier van werken lijkt niet op die van ons in het westen. Targets zijn heilig en de wil van de manager is wet. Dit resulteert in een enorme werkdruk om de gestelde doelen te bereiken. Ook leidt het heel soms tot activiteiten die niet gewenst zijn.

Tenminste, dat lijkt te zijn gebeurd in het geval van de voormalig general manager van Xiaomi Europa, Owen. Onder zijn leiding is Xiaomi onder andere in Nederland en België een serieuze speler geworden.

Boef

De voormalig general manager wordt ervan beschuldigd dat hij zich niet aan de regels heeft gehouden. Blijkbaar zijn de misstanden van deze manager zo omvangrijk dat ontslag en een boete niet genoeg is. Xiaomi daagt hem voor de rechter alwaar hij zich zal moeten verantwoorden voor zijn daden.

Corruptie

Bedrijven als Xiaomi en Huawei zijn absoluut niet gediend van corruptie. Bij de kleinste vermoedens worden er onderzoeken ingesteld. Waar je in Nederland nog enige bescherming krijgt (vermoedelijke) dader, pakken ze dat in China anders aan. Werknemers die schuldig worden bevonden aan corruptie worden publiekelijk aan de spreekwoordelijke schandpaal genageld. Bij Huawei ging dat vroeger zelfs zover dat op de campus waar de vele duizenden medewerkers wonen en werken aanplakbiljetten werden opgehangen met naam en toenaam van ex-medewerkers die buiten waren gezet in verband met corruptie.

Ondanks deze berichten doet Xiaomi het nog steeds goed. In het eerste kwartaal van 2024 liet het bedrijf een groei van 3% zien ten opzichte van het jaar daarvoor. Het marktaandeel komt daarmee op 14%.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.