©MacRumors

De volgende iPhone heeft ze allemaal op een rijtje

1 juli om 21:54
Laatste update: 2 juli om 19:10

Nieuwe gelekte foto's van de hoesjes bevestigen wat we eerder al vermoedden: de iPhone 16 krijgt een andere camera-opstelling.

De iPhone 16 krijgt een andere camera-opstelling, waar we nog twee maanden op moeten wachten. De gelekte foto's door TechNetBook verklappen alvast het uiterlijk van de hoesjes, die een uitsparing hebben voor twee (verticale) cameralenzen, in plaats van de huidige diagonale opstelling. Hieruit mogen we afleiden dat de iPhone 16 de besproken verticale camera-opstelling zal krijgen.

iPhone 16 Hoesjes

Geschikt voor VR

De laatste keer dat we schreven over de vermeende nieuwe camera-opstelling, lieten we al weten dat die beter geschikt wordt stereoscopische beelden mee te schieten. Oftewel, beeldmateriaal dat je vervolgens op je Apple Vision Pro kunt terugbekijken: twee lenzen naast elkaar, voor twee ogen naast elkaar. Die functie was hiervoor alleen weggelegd voor de iPhone 15 Pro, die met zijn drie-camera-opstelling al twee lenzen onder elkaar heeft, die in liggende modus naast elkaar staan. Maar bij de normale iPhone 13, 14 en 15 staan de lenzen dus diagonaal, waardoor je geen bruikbare 3D-beelden kan maken.

Betere foto's?

De fotokwaliteit blijft vooralsnog een goede reden om de aanschaf van een nieuw model te overwegen. Op dit vlak mag je namelijk rekenen op een 48-megapixel ultra-groothoeklens. Eigenaren van een iPhone 16 Pro en Pro Max zullen tevreden worden gehouden met een 5x telelens en verbeterde sensor, en net als nu vermoedelijk weer drie lenzen krijgen. Verder zullen alle modellen beschikken over een anti-glanseigenschap, waardoor je foto's er altijd helder uit blijven zien. Dit trucje, genaamd Atomic Layer Deposition (ALD), zou het bekende spookprobleem moeten verhelpen, waarbij je foto een schimmige gloed bevat. Tot slot zullen sommigen het design van de twee camera's wellicht mooier vinden. Het ziet er wat bescheidener uit, maar je krijgt er dus wel degelijk iets voor terug, zij het in mindere hoeveelheid.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.