WhatsApp krijgt binnenkort AI-beeldbewerking

©Unsplash

WhatsApp krijgt binnenkort AI-beeldbewerking
8 juli om 09:37
Laatste update: 8 juli om 10:13

WhatsApp krijgt binnenkort een uitbreiding op zijn Meta AI, van het gelijknamige moederbedrijf. Meta heeft een nieuwe bèta van WhatsApp uitgerold dit weekend, waarin gebruikers de nieuwe functies van de chatbot kunnen testen. De AI analyseert onder andere je foto’s, maar kan in een toekomstige versie ook kleine bewerkingen voor je uitvoeren.

WhatsApp-bèta versie 2.24.14.20 is nu beschikbaar voor sommige Android-gebruikers en breidt de functionaliteiten van de chatbot Meta AI uit. Volgens nieuwssite WABetaInfo kunnen we binnenkort ook onze foto’s delen met de AI. In de bèta is een simpel camera-icoontje toegevoegd, waarmee je foto’s kan maken of kan kiezen uit je bibliotheek. Meta AI ziet ze en interpreteert ze dan. WhatsApp is wel zo slim dat ze je altijd de mogelijkheid geven om gestuurde foto’s direct te wissen.

Vragen stellen over je foto’s

Het knappe is natuurlijk dat Meta AI de foto’s kan analyseren als een echt mens, in theorie dan. Dit betekent dat je straks aan WhatsApp kan vragen waar een bepaalde foto is geschoten, of dat hij het adres van dat leuke restaurant kan vinden, dat in de achtergrond van een selfie staat.

Beeldbewerking hoort ook tot de mogelijkheden van Meta AI, al is nog niet duidelijk hoe uitgebreid die precies zullen worden. De versie die dat heeft is momenteel in ontwikkeling en nog niet volledig toegankelijk voor Android-gebruikers. In theorie zou je natuurlijk aan Meta AI kunnen vragen of die je foto kan bijsnijden of de lichtinval van de foto kan verbeteren. Dat wordt ongetwijfeld een grote hit, gezien WhatsApp-gebruikers ontzettend veel foto’s met elkaar delen.

Het is nog niet bekend wanneer de update gedownload kan worden door alle WhatsApp-gebruikers.

Lees meer over WhatsApp en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.