WhatsApp krijgt soort Lensa: jezelf in de hoofdrol op gegenereerde plaatjes

©WABetaInfo

WhatsApp krijgt soort Lensa: jezelf in de hoofdrol op gegenereerde plaatjes

WhatsApp gaat met behulp van AI selfies creëren met jouw gelijkenis, die je bijvoorbeeld als profielfoto kunt instellen.

De nieuwe functie is nog in ontwikkeling, maar website WABetaInfo heeft de optie gespot in de nieuwste bètaversie van de app. Het idee is dat je enkele selfies uploadt, waarna je met een prompt jezelf in verschillende situaties kunt plaatsen.

In het Engels begint zo'n opdracht dan met 'Imagine me…' in een chat met Meta AI. Zo hoef je niet meer op vakantie voor een mooie foto, maar kun je Meta AI gewoon vragen om in te beelden hoe het eruit ziet als jij op een strand ligt.

WABetaInfo heeft daarnaast ook een nieuwe optie gespot om de versie van het AI-model aan te passen. Waarschijnlijk wordt deze optie geïntroduceerd in combinatie met een limiet op het gebruik van het meest geavanceerde AI-model achter Meta AI.

Meta AI in Nederland

Meta AI is voorlopig nog niet in Europa beschikbaar, omdat de Ierse privacytoezichthouder DPC het er niet mee eens is dat er gegevens van Facebook- en Instagram-gebruikers worden gebruikt voor het trainen van deze technologie.

Lees meer over WhatsApp, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.