Hoe hard mag je hier? Google Maps voor iPhone laat zien of je te snel rijdt

©Freepik

Google Maps voor iPhone en CarPlay krijgt snelheidsmeter
9 juli om 20:39

Je kijkt naar je navigatie om te zien waar je heen moet rijden, maar voor de maximumsnelheid moet je de borden op straat nog in de gaten houden. Althans, als je Google Maps op een iPhone gebruikt, en dat verandert nu gelukkig.

De nieuwste auto's kijken zelf hoe hard ze mogen en gaan dan piepen als je te snel rijdt. Dat is misschien te veel van het goede, maar de meeste van ons rijden in een oudere auto. En 's werelds meest gebruikte navigatie-app is Google Maps. Op Android kun je daar al jaren iets dat nu ook eindelijk in de iPhone-app wordt toegevoegd.

Google Maps voor iOS krijgt namelijk een snelheidsmeter, dat wordt nu uitgerold meldt TechCrunch. Die meter toont je huidige snelheid, en je kan ook instellen dat het icoontje op het scherm van kleur verandert als je te hard rijdt. Handig, en net wat subtieler dan zo'n nieuwerwetse piep. Het nieuwe icoontje met je huidige snelheid is zowel in de iPhone-app te zien, als op het scherm in je auto als je CarPlay gebruikt.

Zo stel je het in

Op iPhone snel je de functie in door in Google Maps rechtsboven op je profielfoto te drukken, en dan te gaan naar Instellingen > Navigatie. Als je de functie hebt, staat die daar onder het kopje Kaartweergave. Daar staat ook de mogelijkheid om de snelheidslimiet te zien, ook handig.

Google zegt zelf wel dat het meten van je huidige snelheid "alleen ter informatie" is. " Zorg ervoor dat u de snelheidsmeter van uw voertuig gebruikt om uw werkelijke rijsnelheid vast te stellen." Sowieso een goeie tip als je langs een flitspaal rijdt, maar voor de onoplettende chauffeur is deze optie misschien juist wel een extra geheugensteuntje om het wat rustiger aan te doen.

Meer Google Maps en mis niets met onze Bright-app.