Google gaat je complete Google Maps-geschiedenis wissen

©Google

Google gaat je complete Google Maps-geschiedenis wissen

Om je privacy te beschermen gaat Google je volledige geschiedenis in Google Maps verwijderen, behalve als je actie onderneemt om het lokaal op te slaan.

Het is een grote verandering voor Google Maps. Je persoonlijke geschiedenis wordt niet langer aan je Google-account verbonden, maar aan je smartphone. Dat betekent onder andere dat je niet meer jouw eigen tijdlijn op het web kunt bekijken.

Wil je deze tijdlijn toch bewaren, dan kun je die op je smartphone opslaan. Daarvoor ga je naar Google Maps, tik je op je profielfoto en kies je voor 'je tijdlijn'. Daar kun je in de instellingen aangeven dat je jouw data wil bewaren. 

Tot 1 december

Google kondigde afgelopen december al aan dat je gegevens binnenkort lokaal opgeslagen zullen worden, en niet meer in de cloud. Nu krijgen gebruikers e-mails over deze verandering. Je hoeft nog niet in paniek te raken, want in de e-mail staat dat gebruikers tot 1 december hebben om alle reizen lokaal op te slaan.

Maak je voor december geen keuze, dan zal Google automatisch de data van je afgelopen negentig dagen proberen op te slaan op het eerste apparaat waar je met je Google-account inlogt. Alle oudere gegevens worden dan automatisch verwijderd.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.