Airbnb heet nu Aibiying in China

Airbnb heet nu Aibiying in China

23-03-2017 07:29 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Airbnb heeft zijn dienst in China een andere naam gegeven. Airbnb hoopt met deze verandering een groter deel van de homesharing-markt te veroveren.

Airbnb heet vanaf nu in China Aibiying, wat 'heet iedereen met liefde welkom' betekent. Knap gevonden. Het klinkt nog steeds een beetje als de merknaam Airbnb, heeft een mooie betekenis en ligt voor sommige Aziaten makkelijker in de mond. Zo zouden onder andere Chinezen, als je alle cliché-films moet geloven, allemaal moeite hebben met de uitspraak van de letter R. De waarheid lijkt ergens in het midden te liggen.

Airbnb hoopt in elk geval een groter stuk van de bijna 1,5 miljard euro vakantietaart naar zich toe te trekken. Naast de naamsverandering introduceert Airbnb zijn nieuwe Trips-programma dat stadstours en exclusieve 'ervaringen' door locals biedt. Airbnb zal het aantal werknemers daarom verdrievoudigen.

Op dit moment biedt Airbnb zo'n 80.000 onderkomens in China. De lokale concurrent Tujia is met 430.000 onderkomens vijf maal zo groot als Aibiying.