Amazon lanceert slimme speaker met scherm

Amazon lanceert slimme speaker met scherm

09-05-2017 14:34 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Amazons nieuwe speaker Echo Show heeft een touchscreen, voor onder meer videobellen.

Amazon heeft dinsdagmiddag de Echo Show aangekondigd. De slimme speaker met een ingebouwd touchscreen is de VS vanaf 28 juni te koop voor 230 dollar. Over de Europese verkoop is op dit moment nog niets bekend. De Echo Show heeft alle functies van de reguliere Echo-speaker, die wordt bediend met de spraakassistent Alexa. Die kan vragen beantwoorden, spullen op Amazon bestellen en slimme gadgets in en om het huis aansturen.

Met de Show kunnen gebruikers onder meer videobellen, dankzij een camera boven het scherm. Het apparaat heeft acht microfoons, om gebruikers in alle hoeken van kamers te kunnen verstaan. Het scherm kan songteksten tonen tijdens het afspelen van liedjes. De speaker ondersteunt muziekdiensten als Spotify, iHeartRadio en Pandora en kan beelden van bewakingscamera's van onder andere Ring en Netgear laten zien.

Camera voor mode-advies 

Amazon bracht onlangs nog de Echo Look uit. Die versie van de Echo heeft wel een camera maar geen scherm, en geeft mode-advies op basis van de rechtopstaande foto’s en video’s die het kan maken. De Amazon Echo is in Europa enkel in Duitsland en de UK te koop. 

Volgens geruchten zou Apple in juni ook een eigen slimme speaker die werkt met zijn virtuele assistent Siri willen aankondigen. Onlangs testten we Amazons goedkoopste speaker, de Echo Dot, in de wekelijkse Uitpakparty:


Subscribe op het YouTube-kanaal