'Apple neemt startup met focus op gezichtsherkenning over'

'Apple neemt startup met focus op gezichtsherkenning over'

20-02-2017 07:47 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Het Israelische bedrijf RealFace zou door Apple zijn overgenomen voor het maken van gezichtsherkenningssoftware.

Apple heeft de Israelische startup RealFace gekocht, schrijft Calcalist. Hoeveel Apple er voor over had, is niet bekend. De Times of Israel schat het aankoopbedrag op twee miljoen dollar, Calcalist houdt het op 'enkele  miljoenen dollars'.

Apple en RealFace hebben het nieuws niet bevestigd. Wel is de website van de startup inmiddels offline. RealFace maakt gezichtsherkenningssoftware waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. De software heeft genoeg aan een smartphonecamera om gezichten te herkennen, daarvoor zijn geen extra sensoren nodig.

De technologie kan Apple gebruiken om iPhones via gezichtsherkenning te ontgrendelen. Het bedrijf uit Cupertino zou al jaren bezig zijn om iets met deze techniek te doen. Zo heeft het bedrijf meerdere patenten die gezichtsherkenning omschrijven en gaan er steeds vaker geruchten dat de iPhone van dit jaar de technologie ondersteunt.

iPhone 8-geruchten

De iPhone 8 (of iPhone X) die dit jaar verschijnt, zou als enige een OLED-scherm krijgen. Geruchten gaan dat de vingerafdrukscanner in (een deel van) het scherm komt te zitten. Verder krijgt het toestel naar verluidt een glazen voor- en achterkant en is hij draadloos op te laden.

De vraag is of de telefoon al technologie van RealFace ondersteunt, want daarvoor lijkt de overname iets te laat in het ontwikkelproces van de iPhone van dit jaar.