'Apple onderzoekt problemen met bellen via AirPods'

'Apple onderzoekt problemen met bellen via AirPods'

23-01-2017 12:55 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Vooral iPhone 6S-gebruikers kampen met wegvallende verbindingen als ze bellen met hun AirPods.

Op het Apple-forum worden de klachten van gebruikers verzameld. Een fout zorgt ervoor dat de Bluetooth-verbinding tijdens het bellen ineens uitvalt. Opvallend, want de connectie valt vrijwel nooit weg als er naar muziek of iets anders geluisterd wordt. Apple onderzoekt de zaak, schrijft MacRumors.

Het probleem lijkt zich voornamelijk voor te doen bij mensen met een iPhone 6S of iPhone 6S Plus. Een aantal gebruikers meldt dat het probleem verdween nadat ze een iPhone 7 kochten. Aanvankelijk dachten mensen dat de uitval alleen gebeurde als er ook een Apple Watch gekoppeld is. MacRumors bootste het probleem na met een gekoppelde FitBit Blaze. De suggestie is dat gekoppelde Bluetooth-apparaten met elkaar in conflict raken.

Voorlopig met één AirPod bellen

Een oplossing is er nog niet. Zo helpt het opnieuw koppelen van AirPods niet, hetzelfde geldt voor het resetten of opnieuw opstarten van de iPhone. Voorlopig wordt gebruikers aangeraden met één AirPod in te bellen, omdat de verstoring alleen lijkt op te duiken als beide exemplaren gebruikt worden. Kijk hieronder onze ervaringen met de AirPods afgelopen najaar.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal