'Apple opent Siri voor ontwikkelaars voor slimme speaker'

'Apple opent Siri voor ontwikkelaars voor slimme speaker'

25-05-2016 06:44 Laatste update: 27-04-2018 06:05

De speaker van Apple zou een concurrent voor Amazon Echo en Google Home worden.

Apple werkt al jaren aan een speaker die met Siri werkt, schrijft The Information op basis van een ingewijde bron. Gebruikers kunnen de speaker vragen stellen of hem commando’s geven. Daarmee lijkt het apparaat op de Amazon Echo die al een tijdje op de (Amerikaanse) markt is en Google Home, de slimme speaker die Google vorige week aankondigde.

Om van de speaker een succes te maken, zou Apple Siri openstellen voor derde partijen. Ontwikkelaars van andere apps kunnen dan eindelijk van Apples spraakassistent gebruikmaken. Daarmee wordt het beter mogelijk om via Siri bijvoorbeeld eten te bestellen of een Uber-rit aan te vragen. Ook kan de speaker bijvoorbeeld apparaten in huis bedienen die de gebruiker met spraak aanstuurt. Het kan een handige speaker in huis worden, maar maakt vooral Siri een stuk bruikbaarder.

Apple heeft zelf nog niets over de mogelijke komst van de speaker gezegd. Verwacht wordt dat het bedrijf komende maand tijdens de WWDC aankondigt hoe het komende jaar van Siri eruit ziet. Het openen van Siri is bijna noodzakelijk om de concurrentie bij te blijven benen. Eerder deze maand presenteerden de originele makers van Siri hun nieuwe spraakassistent: Viv. Dat is een open platform die eveneens samenwerkt met derde partijen om zo veel meer mogelijkheden te kunnen bieden.