'Apple wil gouden iPhone X uitbrengen'

'Apple wil gouden iPhone X uitbrengen'

27-03-2018 10:01 Laatste update: 10:00

Opnieuw duikt het gerucht op dat Apple een gouden uitvoering van de iPhone X zou willen lanceren.

Deze keer is het de geruchtensite Macotakara die meldt dat Apple de introductie van een gouden variant van de iPhone X voorbereidt. Het gouden toestel zou de verkoop van Apple’s duurste iPhone moeten aanjagen. Met name in Azië zal er meer vraag zijn naar een gouden variant van de iPhone X, zo is de verwachting.

Hoewel de iPhone X het bestverkochte toestel tijdens de feestdagen was, vielen de verkopen toch enigszins tegen. Apple verkocht 77,3 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip in het vierde kwartaal – minder dan de ruim 80 miljoen exemplaren waarop analisten gemiddeld hadden gerekend.

'Productie begonnen'

Vorige maand meldde Bloomberg ook al dat Apple zou overwegen om dit jaar nog een gouden uitvoering van de iPhone X uit te brengen. En afgelopen week kwam Apple-lekker Benjamin Geskin met het bericht dat Apple is begonnen met de productie van de gouden iPhone X.

Ook voor de lancering van de iPhone X waren er al de nodige geruchten over een gouden uitvoering van het duurste iPhone-toestel ooit. Die kwam er echter niet, volgens analist KGI omdat er problemen waren bij de productie van de gouden iPhone X.

Bright doet later vandaag (27 maart) vanuit Chicago verslag van het Apple-event. Volg ons op Twitter en Facebook voor meer updates.