'Apple zet drones in voor verbeteren Maps-data'

'Apple zet drones in voor verbeteren Maps-data'

01-12-2016 13:36 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Apple wil met drones data verzamelen over wegen en wegwerkzaamheden voor gebruik in zijn Maps-app.

Apple wil zijn kaartdata verbeteren en sneller actualiseren om de concurrentie met Google Maps op te voeren. De iPhone-maker wil hiervoor drones inzetten. Persbureau Bloomberg schrijft dat Apple meerdere experts op het gebied van robots en data-verzameling via drones heeft aangenomen. Door drones te gebruiken zouden kaarten sneller dan nu zijn te actualiseren. De drones zouden zelfs actuele gegevens over wegwerkzaamheden kunnen opleveren.

Apple en Google gebruiken momenteel vooral auto's voorzien van camera's voor het verzamelen van gegevens voor hun digitale kaarten. Apple heeft volgens Bloomberg minstens één ex-medewerker van Amazons drone-divisie aangenomen. Amazon werkt aan drones voor het bezorgen van pakketjes. In de stad Seattle zou Apple inmiddels een eigen droneteam voor Maps hebben opgezet.

Indoor-navigatie op komst

De Maps-app krijgt in 2017 meer verbeteringen, schrijft Bloomberg. Zo komt er indoor-navigatie in grote gebouwen, zoals musea en vliegvelden. Dat biedt Google Maps al langer aan. Ook zou Apple Maps tijdens het navigeren volgend jaar meer hulp gaan bieden bij het kiezen van de juiste rijstrook op de snelweg.

Problematische lancering

De lancering van de Maps-app verliep in 2012 problematisch. Er zaten heel veel fouten in de app. Apple-ceo Tim Cook heeft daar toen zijn excuses voor aangeboden