Nieuws

T-Mobile lanceert 'onbeperkt' 4G voor thuis

17 januari 2018 17:42

Vanaf eind deze maand biedt T-Mobile 'onbeperkt' thuisinternet via 4G aan.

Het nieuwe abonnement van T-Mobile werkt via 4G. Klanten krijgen een speciaal modem, waar apparaten in huis via wifi verbinding mee maken. Het nieuwe abonnement moet een uitkomst bieden voor mensen die nog geen snel en stabiel vast internet hebben, meldt T-Mobile woensdag.

De provider bood sinds 2016 al thuisinternet via 4G aan, maar dan met beperkte bundels van 25, 50 of 100 GB per maand. Het nieuwe abonnement werkt een beetje zoals het onbeperkte T-Mobile-abonnement voor mobiel internet. Hier is er een maandlimiet, in dit geval van 100 GB. Als gebruikers daar overheen gaan, kunnen ze de limiet gratis met steeds 5 GB per dag ophogen. Ook die bundels zijn weer onbeperkt aan te vullen. De volgende maand krijgen gebruikers weer 100 GB tegoed.

Lagere snelheid

De downloadsnelheid van het nieuwe abonnement is maximaal 25 Mbps, terwijl de oude abonnementen een snelheid van 300 Mbps beloofden. Ter vergelijking: het mobiele Unlimited-abonnement biedt 5 GB per dag dat gratis steeds met 1 GB kan worden aangevuld. Het mobiele abonnement biedt een maximale snelheid van 300 Mbps.

Net als het mobiele Unlimited-abonnement kost Unlimited 4G voor Thuis 35 euro per maand. Klanten kunnen zelf kiezen of ze het abonnement als sim-only afsluiten, of kiezen voor een abonnement inclusief 4G-router van T-Mobile. Het abonnement is vanaf 29 januari beschikbaar. De oude abonnementen met limiet verdwijnen vanaf dat moment voor nieuwe klanten.

Lees ook:

Vast internet vervangen door 4G, lukt dat?

Met deze chip kan je 4G-verbinding sneller dan glasvezel worden

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android