Nieuws

'Samsung brengt slimme speaker in eerste helft 2018 uit'

15 december 2017 09:11

De speaker werkt met Samsungs virtuele spraakassistent Bixby en werkt met andere apparaten van het bedrijf.

Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden. Samsung heeft nog geen slimme speaker op de markt. Het nieuwe apparaat, dat in de eerste helft van 2018 zou moeten verschijnen, focust volgens de bronnen op audiokwaliteit. Ook zou de speaker andere slimme apparaten kunnen bedienen, zoals lampen en sloten.

De speaker werkt daarnaast ook met andere apparaten van Samsung, zoals televisies en Galaxy-smartphones. Gebruikers bedienen de gadget met hun stem via Bixby. De speaker, die nog geen naam heeft, zou als een hub gaan fungeren. Een van de prototypes valt qua grootte tussen de Echo-speaker en de HomePod. Er zouden meerdere kleuren verschijnen en de prijs van het apparaat ligt naar verwachting rond de 200 dollar. Samsung wilde niet op de berichtgeving van Bloomberg reageren.

Samsung heeft in het verleden gezegd dat Bixby in veel apparaten van het bedrijf terechtkomt, waaronder in koelkasten, televisies en wearables. Concurrenten van Samsung hebben al een slimme speaker op de markt gebracht of aangekondigd. Zo is er de Google Home-speaker van Google, heeft Amazon Echo-speakers en komt Apple volgend jaar met de HomePod.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's