Nieuws

Facebook: stuur ons je naaktfoto's via Messenger

7 november 2017 08:36

Facebook doet een proef om de verspreiding van naaktfoto’s tegen te gaan. Daarvoor is het wel nodig om je naaktfoto’s via Messenger te delen.

Als je bang bent dat je naaktfoto’s uitlekken, zul je er wellicht niet snel voor kiezen om de betreffende afbeeldingen via Facebook Messenger te versturen. Toch is dat precies wat Facebook voorstelt om verdere verspreiding van de foto’s te voorkomen.

Het sociale netwerk voert een pilot uit waarbij gebruikers hun naaktfoto’s naar zichzelf sturen via Messenger. Facebook maakt vervolgens een digitale vingerafdruk (hash) van elke foto waardoor het niet langer mogelijk is voor een andere gebruiker om de afbeelding via Facebook of Instagram te verspreiden.

“Ze slaan de afbeelding zelf niet op”, licht de Australische commissaris voor digitale veiligheid Julie Inman Grant toe tegenover ABC News. Behalve in Australië test Facebook de technologie ook uit in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada. Digitale vingerafdrukken worden al jaren ingezet om het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals muziek en films tegen te gaan op sites als YouTube en Facebook.

Lees ook:

Jongeren in psychiatrische kliniek na sexting

Deze app herkent en verbergt je naaktfoto's automatisch