Nieuws

Nieuwe Blackberry KeyOne in juni in Nederland te koop

2 mei 2017 15:21

Blackberry lanceert volgende maand in ons land zijn nieuwe Android-toestel KeyOne, met een fysiek toetsenbordje.

Goed nieuws voor wie zijn oude Blackberry met een toetsenbordje mist. In juni ligt de nieuwe Blackberry-smartphone met een fysiek toetsenbordje in de Nederlandse winkels, meldt Connexie. De Blackberry KeyOne wordt gemaakt door fabrikant TCL, dat een licentie op het merk Blackberry heeft. Het toestel werkt met Android Nougat

Door het toetsenbordje op de KeyOne aan te raken, kun je ook de aanwijzer op het scherm bedienen. De vingerafdrukscanner zit in de spatiebalk verwerkt. Door bepaalde toetsen wat langer ingedrukt te houden kun je specifieke apps openen. De KeyOne heeft een 4,5 inch scherm, een Snapdragon 625-chip, een 12 megapixel camera achterop aan een 8 megapixel frontcamera. Het toestel kost 599 euro. 

Marktaandeel: 0 procent

Van het marktaandeel van Blackberry is letterlijk niks over: dat is recent gezakt naar nul procent. De KeyOne is de eerste Blackberry sinds het Canadese bedrijf in december een overeenkomst sloot met TCL. De Chinese fabrikant maakt ook telefoons met het merk Alcatel. Die Alcatel-toestellen zijn redelijk succesvol, want het van oorsprong Franse merk staat in de top 5 van de Nederlandse smartphonemarkt.