Nieuws

Tesla en Panasonic maken samen zonnepanelen

17 oktober 2016 09:10

De zonnecellen en -panelen van Panasonic werken binnenkort samen met Tesla's thuisbatterijen Powerwall en Powerpack.

Autobedrijf Tesla produceert de cellen samen met het Japanse bedrijf Panasonic. Dat hebben beide partijen vannacht bekendgemaakt. De afspraak geldt voor langere termijn, de productie moet vanaf volgend jaar van start gaan. Panasonic en Tesla werken al langer samen aan accu's voor de Model 3. Dat is de nieuwe (goedkopere) auto van Tesla die volgend jaar op de markt komt.

Tesla had voor vandaag ook nog een productaankondiging op het programma, maar ceo Elon Musk heeft hem uitgesteld naar woensdag. Dat schreef hij op Twitter. "Het heeft nog wat verfijning nodig."

Het is niet bekend wat Tesla woensdag zal aankondigen. Volgens geruchten gaat het om Autopilot 2.0. Hiermee zou Tesla naar verwachting meer sensoren aan de auto's toevoegen om ze van nog meer zelfrijdende toepassingen te voorzien. Afgelopen weekend was het precies een jaar geleden dat de eerste versie uitkwam. In augustus sprak Musk nog over autonoom rijden. "Zelfrijdende auto's komen een stuk sneller dan iedereen denkt. Wat wij ontwikkelen zullen mensen niet geloven. Ik geloof het zelf niet."