Crypto-wallet

HTC werkt aan smartphone voor blockchain

16 mei 2018 14:11

HTC ontwikkelt een speciale smartphone met ondersteuning voor blockchaintechnologie.

De grootste trend onder nieuwe smartphones is de inkeping bovenaan het scherm. Door de iPhone X populair gemaakt en vervolgens opgepakt door zo'n beetje alle smartphonemakers. HTC duikt met zijn nieuwste smartphone op een andere recente trend: de blockchain. De nieuwe HTC Exodus heeft een universele ingebouwde hardware-wallet voor cryptomunten en andere toepassingen van de blockchain.

HTC wil een blockchainnetwerk maken, waarbij alle Exodus-telefoons werken als zogenoemde nodes in het netwerk. Zo kunnen gebruikers van het toestel onderling cryptovaluta verhandelen. "Met Exodus ondersteunen we onderliggende protocollen zoals Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity en meer", zegt Exodus-hoofdontwikkelaar Phil Chen tegen The Next Web.

Meer samenwerkingen

"We willen het gehele blockchain-ecosysteem ondersteunen en in de komende maanden zullen we nog veel meer samenwerkingen aankondigen", zegt Chen, die eerder het hoofd was van de virtualreality-bril HTC Vive.

HTC overweegt om de telefoon ook te verkopen voor cryptovaluta. Een adviesprijs, introductiedatum en veel details rond de Exodus zijn echter nog onbekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kan iemand de zeepbel rond blockchain doorprikken?