© /Leaks

'Pixel 3 volledig door Google zelf ontwikkeld'
High-end smartphone

'Pixel 3 volledig door Google zelf ontwikkeld'

31-05-2018 11:52 Laatste update: 15:27

Google werkt aan twee nieuwe Pixel-telefoons die later dit jaar verschijnen en voor het eerst helemaal door het bedrijf zelf zijn ontwikkeld.

Volgens zowel Bloomberg als het Duitse WinFuture laat Google zijn nieuwe smartphones fabriceren bij het Chinese Foxconn, dat ook voor Apple de iPhone maakt. WinFuture zegt documenten in handen te hebben waaruit blijkt dat Google zijn nieuwe Pixel-telefoons voor het eerst helemaal zelf ontwikkelt.

Dat was al te verwachten: Google nam in januari een deel van HTC over. Daarbij zou Google onder meer een team in handen hebben gekregen dat zich toelegt op de ontwikkeling van hardware en software.

Notch

De nieuwe Pixel-toestellen gaan vermoedelijk Pixel 3 en Pixel 3 XL heten. In lijn met de heersende trend krijgen ook Googles nieuwe toestellen schermen met zeer dunne randen en een uitsnede aan de bovenkant van het scherm. Die notch zou minder breed zijn dan die van de iPhone X, maar wel 'opvallend hoger'. Een recent lek van de vermeende schermen van de nieuwe Pixels is in lijn met deze nieuwe geruchten.

Ook zouden de nieuwe Pixel-toestellen nog wel een bredere rand onderaan het scherm hebben, kennelijk om de stereospeakers voorop het toestel te behouden. De iPhone X is het enige toestel waarbij het scherm aan de onderkant van het toestel helemaal tot de rand loopt. Apple heeft dat klaargespeeld door de connectoren achter het scherm te vouwen, in plaats van er onder. Mede daardoor is de iPhone X wel het duurste toestel dat nu te koop is.

Dubbele camera

De Pixel 3-toestellen zou aan de voorkant een dubbele camera krijgen. Beide nieuwe toestellen zouden achterop nog steeds één cameralens krijgen. Het scherptediepte-effect dat veel fabrikanten met die dubbele camera bereiken, speelt Google klaar met kunstmatige intelligentie. Met succes: de camera's van de Pixel 2 en 2 XL behoren tot de top.

Geen groot verkoopsucces

De Pixel-lijn van Google is vooralsnog maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. Google bracht de smartphones tot nu toe nog niet officieel in Nederland uit, als zijn ze via webwinkels wel te koop.

Een gigantisch verkoopsucces is de Pixel nog niet. In 2017 zou Google volgens analist IDC 3,9 miljoen Pixels hebben verscheept. Dat is iets minder dan het aantal iPhones dat Apple in een week verscheept, goed voor een jaarlijks totaal van vorig jaar 216 miljoen iPhones.