Moto Z3 Play heeft vingerscanner aan zijkant
Sensor op de zijkant

Moto Z3 Play heeft vingerscanner aan zijkant

06-06-2018 16:19 Laatste update: 19:41

De nieuwe mid-range smartphone Moto Z3 Play heeft een scherm met dunne randen en een dubbele camera. En de vingerafdrukscanner zit aan de zijkant.

Het nieuwe midrange-model van Motorola, de Moto Z3 Play, heeft een 6 inch super amoled-scherm, met een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Het scherm heeft aan de zijkanten zeer dunne randen en ook de randen boven en onder zijn gekrompen. Daarom is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de zijkant van het toestel, onder de volumeknoppen.  

Dubbele camera

De dubbele camera achterop heeft een sensor van 5 megapixel voor het bepalen van de diepte en een 12 megapixelcamera voor het maken van de foto. Voorop zit een 8 megapixelcamera. De Z3 Play draait op een Qualcomm Snapdragon 636-chip met 4GB werkgeheugen. Het toestel is er met 32 en 64GB opslagruimte, die met microSD-kaartjes is uit te breiden. Er is geen koptelefooningang, wel usb-c.

Modules

De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh, die met een bijgeleverde Moto Mod kan worden uitgebreid. Ook alle andere Moto Mods worden ondersteund, zoals een betere camera en een fotoprinter.

De telefoon heeft een glazen achterkant en is alleen in donkerblauw verkrijgbaar. De Z3 Play verschijnt in de zomer in Europa, maar heeft momenteel nog geen adviesprijs in euro's. In de VS gaat de telefoon 499 dollar kosten.