Virtual reality

Anne Frank Huis nu ook in VR te bewonderen

12 juni 2018 16:50

In een tour van 25 minuten loop je in virtual reality door de vertrekken van de onderduikplek van Anne Frank.

De Anne Frank Stichting, VR-producent Force Field en Facebook-dochterbedrijf Oculus hebben vandaag Anne Frank House VR gelanceerd. Het is een VR-beleving voor de Samsung Gear VR, Oculus Rift en Oculus Go. Je loopt rond in het onderduikhuis van Anne, zonder dat je daarvoor lang in de rij hoeft te staan.

Ingericht

De ruimtes zijn ingericht in de stijl van de onderduikperiode. Het huidige Anne Frank Huis is leeg, op verzoek van Otto Frank, de vader van Anne. Alle meubels werden na de arrestatie in opdracht van de nazi's weggehaald. In VR kan je dus nu voor het eerst sinds de arrestatie het huis gevuld zien.

Hiervoor gebruikte VR-maker Force Field VR indrukwekkende nieuwe technieken om tot een fotorealistisch resultaat te komen. De indeling van de vertrekken gebeurde na een uitgebreid historisch onderzoek.

Gratis te downloaden

De ervaring is gratis te downloaden in zeven verschillende talen, waaronder Nederlands. De VR-beleving is ook voor bezoekers van het Anne Frank Huis bedoeld en dan met name voor mensen die door een handicap niet het hele pand kunnen zien. Ook gaat de VR-film op tour naar scholen en andere educatieve organisaties.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Is virtual reality geflopt?